Lid worden

Lange Kinderen Weekend 2013: lol in Heino!

30 september 2013

Eindelijk is het zover, vrijdag 20 september begon het Lange Kinderen Weekend in Summercamp Heino. Al maanden naar uit gekeken. Het was een vrolijk weerzien van kinderen die elkaar bij eerdere activiteiten hadden leren kennen. Maar er waren ook een paar nieuwe gezichten bij. Nadat iedereen een lekker slaapplekje had gevonden en de ouders uitgezwaaid, kregen de kinderen cup-a-soup (die ook om zeven uur best smaakte) en broodjes. Om iedereen de kans te geven elkaar wat beter te leren kennen had Lieke, een van de begeleidsters, een paar kennismakingsspellen bedacht. Vooral het stapelspel waarbij soms vijf kinderen op elkaars schoot zaten, was hilarisch. We weten ook wie er witte sokken draagt, wie nog met een knuffel slaapt en wie een muziek instrument bespeelt maar dat vertellen we niet verder. Het thema dit weekend was “reis om de wereld” en door vragen goed te beantwoorden of opdrachten uit te voeren konden teams werelddelen sparen en punten verdienen.

’s Avonds in het donkere bos konden de eerste punten verdiend worden voor Afrika. Gelukkig kwamen we niet zoveel wilde dieren tegen zodat de groep tegen twaalf uur weer compleet in het kamphuis was. Nog wat lekkers en daarna moesten de kinderen hun slaapkamer opzoeken. En dan….  begint de pret, nog ff gezellig kletsen of een muziekje luisteren. Slapen, dat doen we een andere keer! Toch was het zo rond half vier erg stil in huis.

Vier uurtjes later, zo rond kwart voor acht, werd iedereen gewekt… Nog wel erg vroeg voor degene die als laatste gingen slapen. Maar iedereen moest eruit want we werden om half negen precies in het restaurant verwacht en als de groep niet compleet was, werden we niet binnen gelaten. Strenge regel hoor! Na het ontbijt ook nog een lunchpakketje maken omdat we de hele dag weg zouden gaan. Gelukkig was er na het ontbijt even vrij en konden de kinderen op hun gemak het park verkennen.

Om elf uur vertrokken we met de trein naar Zwolle. Op het perron werden we opgewacht door Ria, algemeen bestuurslid van de KLM, die het leuk vond om ons wegwijs te maken in Zwolle, haar thuisstad. In het centrum op het grote plein werd het volgende spel uitgelegd, we moesten nu punten verzamelen voor werelddeel Azië. Zo gingen de kinderen op zoek naar “de Mandarijn”, kregen een potje sambal mee om te ruilen, moesten foto’s nemen van Chinese gerechten enz. De leukste opdracht was op het plein waar de kinderen volwassenen moesten aanspreken en vragen of ze mee wilden doen met touwtje springen. Nu denken we vaak dat Nederlanders niet zo sportief zijn maar een aantal volwassenen, ouderen, zelfs buitenlanders bleven zelfs staan in de hoop dat ze gevraagd zouden worden. Er werd dus heel wat afgesprongen. Een beetje moe vertrokken we rond drie uur weer richting Heino. Voor het eten werd er nog een spel gedaan rondom Antarctica; van suikerklontjes moesten de kinderen een Iglo bouwen. Het begon veelbelovend en er verschenen mooie bouwwerken maar helaas kregen ook zij last van “global warming” en smolten de iglo’s tot zielige plakkerige hoopjes waar zelfs een ijsbeer zijn neus voor ophaalt. Snel de boel opruimen en naar het restaurant waar een warme maaltijd voor ons klaarstond.

’s Avonds werd de “I love America” show door Carlo gepresenteerd, geheel in Hollywood stijl met veel glitter and glamour. In verschillende rondes werd de kennis en durf van de verschillende groepjes getest. Waar eerst de sportiviteit de boventoon voerde kwam nu meer kennis en vaardigheden zoals rekenen aan bod. Opeens zagen we andere kinderen schitteren die nu de punten voor hun team binnenhaalde. Na het spel konden we naar de disco waar we op verschillende plaatjes konden swingen. Hakken was wel heel erg in, maar ook de Nederlandse muziek was in trek. Een paar van de jongens en meisjes bleven niet onopgemerkt door de overige bezoekers van het park (jeugdbrandweer en volleybalclub) en er werd driftig naar telefoonnummers gehengeld. Om 12 uur moest het stil zijn en vertrok iedereen naar het kamphuis. Wie moe was ging slapen, de anderen bleven nog even op de kamer praten.

Wat was het weer snel licht. De laatste ochtend werd voor een groot deel aan opruimen besteed. Daarna mocht iedereen zwemmen, helaas niet subtropisch eerder Arctisch. Onder de douche moest iedereen weer op temperatuur komen. Na de lunch konden we het laatste restje energie in de sporthal kwijt. Voor het naar huis gaan was de prijsuitreiking en omdat iedereen z’n best had gedaan kregen alle kinderen een kleine wereldbol.
We kijken weer terug op een zeer geslaagd weekend waarbij iedereen het reuze naar hun zin heeft gehad. Tot volgend jaar!

Namens de leiding, Carlo, Lieke, Kim en Janneke

 

Er zijn tijdens het Lange Kinderen Weekend foto's gemaakt die te vinden zijn onder Activiteiten en vervolgens Fotoalbums. De fotoalbums op de website zijn alleen te zien als je ingelogd bent. Ben je lid van de KLM en heb je nog geen wachtwoord om in te loggen, klik dan hier en vul je gegevens en lidnummer in. Vervolgens zul je een email ontvangen met het wachtwoord om in te loggen.