Lid worden

Lang.UITdag: moe maar voldaan

18 maart 2013

Het was een vermoeiende dag, op Centerparcs de Eemhof. Maar wel ontzettend geslaagd! Maar liefst 25 kinderen en 31 volwassenen deden aan deze activiteitendag van de Klub Lange Mensen mee.

Na het ontvangst met koffie, limo, gebak en minimuffins splitsten alle kinderen zich op in drie groepen. De jongsten deden mee aan een schilderles bij de kidsclub en de wat oudere kinderen gingen klimmen en boogschieten. Het klimmen bleek veel enger dan dat we van te voren dachten. De klimbaan was een echte survivalbaan! Met onze professionele klimuitrusting zaten we bevestigd aan stalen draad en we moesten balanceren over smalle balkjes, wiebelende blokken en bengelende touwen. Dit was best eng!

Onze goede schilder-, boogschiet- en klimpresentaties werden beloond met een lekkere en uitgebreide lunch in de Actionfactory. Tijd voor uitrusten was er niet echt, want hierna gingen we met z’n allen een uur bowlen. Vervolgens stond de volwassenen een GPS tocht te wachten en gingen alle kinderen op weg naar het zwembad. In het zwembad werd in twee groepen de flowrider bezocht. Dit is een soort surfen op een wildwaterbaan waar matten onder liggen. Het flowriden zag er erg heldhaftig uit en bleek niet makkelijk. Verder was het zwemmen, in één van de grootste zwembaden van Nederland, ook erg leuk.

De dag werd afgesloten met een pannenkoek en ijsje in Pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde. In het behekste pannenkoekenhuis konden tafels tot okselhoogte opgetrokken worden en banken heen en weer rijden. Helaas kon hierna één tafel niet meer naar beneden gezet worden. Hierbij kwam onze lengte goed van pas!  

Na het avondeten ging iedereen weer naar huis en waarschijnlijk zijn er velen op de achterbank in slaap gevallen. Een geslaagde, maar vermoeiende dag dus!

Het fotoalbum van de Lang.UITdag is te bekijken op deze website. Lees hier meer.