Lid worden

Fotografieproject over de invloed van lengte bij lange kinderen

03 februari 2013

Wim Steijven, 25 jaar oud, langer dan 2 meter en lid van de Klub Lange Mensen, studeert dit jaar af in Fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn afstudeerproject gaat over lengte. Voor dit project doet hij namelijk onderzoek naar de invloed van lengte op jonge leeftijd. Wim wil in beeld brengen hoe het is om lang te zijn en wat voor effect dit heeft op je sociale leven. Hij vertelt: "Uit mijn eigen ervaring heb ik gemerkt dat mijn lengte van invloed is op wie ik ben en hoe mensen mij zien en benaderen. Toen ik vijftien jaar was, was ik al 2,05 meter. Toen der tijd zorgde dit ervoor dat ik vaak anders werd benaderd en gezien dan andere mensen om mij heen van dezelfde leeftijd. Mensen dachten vaak dat ik al volwassen was, dus ik werd al gauw kinderachtig genoemd. Op dat moment snapte ik er niks van en wist ik niet hoe ik hiermee om moest gaan".

Door lengte positief in beeld te brengen wil hij de Klub Lange Mensen steunen en haar belangen behartigen. Op Wims website kun je foto's bekijken van een project wat hij samen met zijn vader deed, waarbij lengte ook een rol speelde. Een aantal van deze foto's heb je misschien al voorbij zien komen op de homepage van deze website. 

Op zoek naar..

Wim is voor zijn project op zoek naar gezinnen met lange kinderen of een lang kind. Je kan aan zijn project alleen, of samen met je broers en/of zussen meewerken. Wil je meedoen? Stuur dan een e-maltje naar de werkgroep Lange Kinderen: kinderen@klublangemensen.nl. Wij zullen je in contact brengen met Wim. Heb je eerst nog wat vragen? Dan kun je ons altijd een berichtje sturen. We beantwoorden jouw e-mail zo snel mogelijk.

Plan van aanpak

Nadat je ons hebt laten weten dat je graag aan het project mee wilt doen, zullen we je in contact brengen met Wim. Het liefst heeft hij dan telefonisch contact met jouw ouders/verzorgers, waarna een interview volgt met jou, je ouders en eventueel je broers en/of zussen. Na dit interview kun je alsnog besluiten om niet aan het project mee te werken. Het daadwerkelijke fotografieproject en de uitwerking ervan gebeuren continue in overleg. Last but not least: je houdt er zelf wat leuks aan over. Je mag de foto's die Wim heeft gemaakt namelijk zelf houden, en Wim zal een familieportret maken bij jou thuis of bij hem op de academie voor Beeldende Kunsten.