Lid worden

Casper Wildemast met Spaans basketbalteam door naar landelijke finale

21 april 2013

Casper Wildemast , 18 jaar oud, lid van de Klub Lange Mensen en 2.15m lang, heeft vandaag met zijn U18 basketbalteam van Cajasol Sevilla de finale van het kampioenschap in Andalusië gewonnen. Door de winst te pakken in de regionale finale, is het team van Casper nu door naar de landelijke finale van de U18 teams in Spanje. Caspers basketbalteam bestaat uit talentvolle spelers van 18 jaar en jonger en zij spelen in een grote, zuidelijke regio van Spanje. Spanje staat bekend als een goed basketballand, zo won de nationale ploeg zilver op de Olympische Spelen van Londen.

De finale tussen Cajasol en Unicaja Malaga was erg spannend. In de rust stond Malaga met 42-31 voor. Na een verlenging won de ploeg van Casper uiteindelijk met 72-74. In de eerste twee kwarten was Unicaja Malaga duidelijk beter. Na de ruststand van 42-31 kwam Cajasol pas in de derde kwart terug tot 55-54. In het spannende laatste kwart ging Cajasol steeds beter spelen en lukte het toch nog om gelijk te komen tegen favoriet Unicaja Malaga met 65-65, zodat de wedstrijd werd verlengd. In de extra periode kwam Cajasol voor te staan en uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met 72-74. Casper speelde ongeveer 28 minuten van de wedstrijd en daarin wist hij 14 punten te maken met zes rebounds en één blocked shot.

Het team van Malaga mag ook meedoen aan de Spaanse kampioenschappen. Net als de teams van twee andere jonge Nederlandse basketballers: Jordy Kuiper met CBA en Terrence Bieshaar met Joventut.

Casper basketbalt al sinds zijn zevende. Hij begon bij BC Heeze, waarna hij op zijn veertiende vertrok naar de EiffelTowers om aan de basketballacademy te gaan spelen. Spaanse en Italiaanse clubs hadden toen al interesse in Casper, maar pas nadat hij zijn middelbare school had afgemaakt mocht hij gaan spelen bij Cajasol in Spanje. In Spanje woont hij op een campus. Ook zit Casper in de voorselectie van het Nederlandse U18 team. Wanneer hij geselecteerd wordt voor dit team zal hij van 18 tot en met 28 juli meegaan naar het EK, dat zal worden gehouden in Skopje, Macedonië.

Caspers zusje (Nina Wildemast) en moeder (Anja den Toom), ook lid van de Klub Lange Mensen, vielen eerder in de media op door hun lengte. Tijdens de jaardag van de Klub Lange Mensen in 2012 werden zij geïnterviewd door de Panorama. Daarnaast vertelt Nina op deze website over haar ervaringen met lang zijn.

Bron: Basketball+