Lid worden

Speciale artsen

Er zijn artsen die zich gespecialiseerd hebben in lang zijn of lange kinderen. Je kunt deze artsen indelen in drie groepen:
• Kinderartsen
• Endocrinologen
• (Kinder)orthopeden

Kinderartsen

Kinderartsen weten veel van kinderziekten en aandoeningen. Wanneer je huisarts niet zeker weet waarom je zo lang bent, kan hij je door verwijzen naar de kinderarts. De kinderarts heeft veel meer ervaring met lange kinderen dan een huisarts omdat de kinderarts alleen maar kinderen behandelt en geen volwassenen.

Endocrinologen

Hormonen zorgen er in je lichaam vooral voor dat je organen goed werken. Endocrinologen weten veel van hormonen en de afwijkingen die daarmee kunnen ontstaan. Omdat je lengte vooral bepaald wordt door groeihormonen, is het waarschijnlijk dat je als lang kind wel eens een bezoekje brengt aan zo'n endocrinoloog. Een endocrinoloog is ook een arts, maar dan één met speciale kennis over hormonen. 

Orthopeden

Orthopeden zijn ook artsen. Maar deze artsen weten juist weer heel veel van je botten en gewrichten. En dan letten ze er vooral op hoe die botten en gewrichten jou laten bewegen. Als je heel lang bent kan dat bewegen nogal eens problemen geven. De orthopeed kan je dan helpen met oefeningen of bijvoorbeeld speciale schoenen. De orthopeed is ook degene die de operatie uitvoert aan je groeischijven om je groei te remmen.