Lid worden

'Sinds ik lid ben van de Klub Lange Mensen ben ik nog veel blijer met m’n lengte'

Ik ben Tessa, ik zit in de brugklas en hoop mijn school op VWO-niveau af te maken. Ik was bij mijn geboorte 49cm, dus niet bepaald heel lang. Maar ik groeide wel sneller dan anderen, wat mijn ouders niet verbaasden want zij zijn ook lang. Toen ik één maand oud was, was ik al drie centimer langer dan mijn leeftijdsgenootjes en zo werd die sprong steeds groter. Nu ben ik bijvoorbeeld al 25 centimer langer dan het gemiddelde meisje van 12 jaar. 

Ik ben altijd en overal één van de langste. Ik ben zelfs langer dan mijn nicht van 15 jaar, maar ik heb er nooit een probleem van gemaakt. Ik vond het altijd wel grappig en zag er er nooit de nadelen van. Ik leefde altijd mijn relaxte leventje totdat mensen steeds vaker gingen zeggen "goh wat ben je weer lang geworden". Dit was mijn ouders al opgevallen maar zij wilden afwachtten hoe mijn reactie hierop was. Pas na een tijdje werd het zo vaak gezegd dat het zelfs mij ging opvallen. Ik zou vlak daarna toch weer eens naar de GGD gaan, dus we zouden de lengteprognose van de GGD afwachten. En ja hoor, toen we daar waren zei zelfs de vrouw van de GGD "Goh wat ben je lang geworden". Maar ze zei ook "Je bent niet de enige die zo lang is, er zijn er meer". Mijn lengte prognose bij de GGD was toen 1.87m. De mevrouw stuurde ons door naar het ziekenhuis om daar een betere lengte prognose te maken.

Zo gezegd zo gedaan wij gingen een paar weken later naar het ziekenhuis. Daar kwam uit dat ik rond de 1.84m zou worden. Nou daar kon ik wel mee leven hoor. Ik had zoiets van: waar maken al die mensen zich druk om? Dit is toch mij leven en mij maakt het niks uit! Ik heb nog steeds niet echt last van mijn lengte, ik speel volleybal waar mijn lengte alleen maar van pas komt. Ik ben de langste van mijn team en word gelukkig als een aanwinst gezien. Ook op school is het heel fijn als we ons tijdens een leswisseling weer eens door de bovenbouwers heen moeten wurmen. Ik kom er een stuk makkelijker langs dan de kleinere. Met gym heeft het ook voordelen om lang te zijn, iedereen wil mij in zijn of haar team.

Als ik iemand een tijd niet heb gezien hoor ik nog wel altijd "Hey Tessa! Jeetje wat ben je weer lang geworden!” Het word een beetje standaard, maar waarschijnlijk zijn die mensen niet zo fantasierijk. Ik heb toch altijd wel mijn woordje terug. Het enige jammere aan mijn lengte vindt ik dat kleding kopen minder makkelijk gaat. Want als ik eindelijk eens een leuke broek zie in een lange maat is ‘ie in de breedte meestal veel te groot. Bij jassen zijn de mouwen meestal te kort. Daarom ben ik denk ik niet zo’n Shopping-Queen als de meeste meiden. Als dat nou het enige is…

"Sinds ik lid ben van de Klub Lange Mensen ben ik nog veel blijer met m’n lengte. Als ik niet zo lang was geweest had ik niet bij de KLM gezeten, en had ik niet die geweldige vrienden ontmoet!"

Ik wil tegen andere kinderen graag zeggen: wees blij met je lengte en zie er de voordelen van in, want als je daar eens goed over na gaat denken zijn dat er nog best veel! Wees trost, je bent echt niet minder waard dan anderen!  Geniet van je lengte, er zijn veel mensen die zo lang zouden willen zijn als jij!