Lid worden

Introductie

Benieuwd naar ervaringen van andere lange kinderen? Hier hebben we een paar interviews staan met lange kinderen die vertellen over lang zijn, de behandeling die ze hebben ondergaan of waarom ze juist geen behandeling wilden. Ook lees je wat de kinderen hebben gehad aan de Klub Lange Mensen. Want er zijn natuurlijk hele leuke dingen te vertellen.

Geen groeiremming

Tessa heeft er juist bewust voor gekozen niets aan haar groei te doen. Is zij uiteindelijk heel erg lang geworden? Had ze toch niet liever haar groei willen remmen? Surf snel naar haar pagina!

Groeiremming door operatie

Sommige kinderen hebben er voor gekozen om hun groei te remmen. Iris, Lieke, Nina en Erik hebben bijvoorbeeld een epifysiodese (de operatie aan de groeischijven bij de knieën) gehad die er voor zorgde dat ze niet extreem lang werden. Wil je weten of hun de operatie heeft geholpen? Ga dan snel naar hun persoonlijke pagina.

Groeiremming door hormonen

Elke heeft samen met haar artsen besloten hormonen te slikken om haar groei te remmen. Ook Lieke heeft hormonen geslikt. Beide meiden hebben de behandeling anders ervaren. Lieke is er bijvoorbeeld mee gestopt omdat ze van haar medicijnen erg misselijk werd. Zij heeft hierna nog een operatie gehad. Elke staat weliswaar achter haar keuze dat ze hormonen heeft genomen, maar echt heel blij is ze er niet mee...

Klub Lange Mensen

De kinderen die hun verhaal vertellen hebben natuurlijk ook leuke ervaringen te delen. Zo schrijft Elke dat ze na haar behandeling weer wat vaker schoenen met hakjes aan doet. En Lieke vertelt over haar filmrol in de film 'Tall Girls'. Wat vooral opvalt is dat de kinderen die hun verhaal vertellen ook trots zijn op hun lengte. En dat lengte in Nederland steeds gewoner begint te worden omdat de mensen in Nederland nou eenmaal steeds langer worden. En wat is een mooier compliment voor de Klub Lange Mensen dan het stukje van Tessa waarin ze schrijft: "Sinds ik lid ben van de Klub Lange Mensen ben ik nog veel blijer met m’n lengte. Als ik niet zo lang was geweest had ik niet bij de KLM gezeten, en had ik niet die geweldige vrienden ontmoet!"