Lid worden

'Na negen weken kon ik weer sporten en alles weer doen'

Twee jaar geleden heb ik een epifysiodese operatie ondergaan bij dokter Heeg in Assen. Ik was onder controle bij mijn dokter in Alkmaar en hij had altijd gezegd dat ik maar twee meter lang zou worden. Bij een controle kwamen we er gelukkig achter dat dit niet het geval was en dat mijn eindlengte veel hoger zou gaan liggen. Ik was toen al 1,95m.

Afspraak in Assen
Er was toen heel snel een afspraak gemaakt in Assen bij dokter Heeg. Eerst zijn we voor een intakegesprek geweest. Uit de foto's bleek dat mijn groeischrijven nog wagenwijd open stonden en ik met gemak 2,20m zou kunnen worden. Haast was geboden en ik kon al na twee maanden terecht voor de knie-operatie.

De operatie
Ik moest me om elf uur 's ochtends nuchter melden in het ziekenhuis in Assen. Daar kreeg ik uitleg over wat er moest gebeuren en wat ze gingen doen. Om kwart voor één werd ik naar de voorkamer voor de operatiekamer gereden om mijn infuus ingebracht te krijgen. Daarna werd ik geroepen voor de operatie en werd ik naar de operatiekamer gereden. Toen ik eenmaal daar lag ging het heel snel. Na een uur werd ik weer wakker en had ik verband om mijn knieën. Nadat ik weer goed waker was geworden mocht ik weer terug naar mijn eigen kamer. Ik moest van de dokter drie dagen in het ziekenhuis blijven. Naast mij lag nog iemand die dezelfde operatie had ondergaan. Na de eerste dag kreeg ik meteen hulp van de fysiotherapeut om te kijken hoe het ging met lopen. Dat ging heel goed bij mij. Bij de fysio-oefeningen moest ik met krukken lopen en voor de rest in het ziekenhuis heb ik mij met een rolstoel voortbewogen. Kun je ook leuk wedstrijden mee doen op de gang... ;-)
Het ging zo goed met lopen dat ik wel even wat moest opletten en wat meer moest rusten op bed. Na drie dagen mocht het verband er af en mocht ik naar huis.

Tevreden
Thuis heb ik nog twee weken met krukken gelopen en daarna nog rustig aan gedaan (dus niet rennen en sporten). Na negen weken kon ik weer sporten en alles weer doen. Ik ben blij dat ik de operatie heb gedaan ik zelf heb er weinig last van gehad en ook weinig pijn. Ik zelf zou het zeker aanraden aan anderen kinderen.

Groeten,
Erik